Katrineholm

ETC Solpark norr om stationen i Katrineholm är en märklig blandning av envishet, framtidstro, ilska över makthavares bluddrande ord och så glädje över att det finns vägar framåt.

ETC Solpark är byggd för att alla ska kunna åka dit, titta på solcellsanläggningarna som tidningarna skriver om, titta på elbilen, kolla varmluftspaneler, knacka på de transparenta solcellerna och se växthusen växa fram. Bit för bit byggs den ut bara för att visa alla vad som går och vad som finns. (All el som görs där säljs sen via ETC El.)

ETC Solpark har en kapacitet på över 4 000 000 W och är en av Sveriges största solcellsparker. Och vi bygger ut hela tiden. Nya hus, nya solcellstak och nya solceller på ställningar. Men parken är också ett ställe att träffas i och lära sig mer. Här har vi guidade visningar, föreläsningar och konferenser. Vi vill gärna dela med oss av de erfarenheter vi fått när vi sysslat med sol el sedan 2009.
För de som vill sätta upp sina solpaneler själva har vi kurser i montering. Vi går då igenom olika solcellspaneler och växelriktare och har praktiska övningar i montering på olika takbeläggningar. Våra solcellsmontörer finns i Katrineholm och har hela landet som sitt arbetsfält. Ibland är de fullbokade och då samarbetar vi med andra montörer. Försäljning och projektledning finns på huvudkontoret Stockholm.

I parken ligger också vårt Solhus med café och butik.

 

 

 

Missa inte våra Kullendagar

Kullendagar och särskilda kursdagar är vårt sätt att berätta allt det vi lärt, berätta om misstag vi gjort och de lösningar vi hittat. Det är rätt trevliga sammankomster och mycket populära. Vi klarar max 100 personer per föreläsning.


Det blir rejäla rundvandringar i parken. Nya solcellsanläggningar, små vindkraftverk, nya hus och nya försök att visa hur vi alla kan göra en rejäl insats i klimatfrågan genom att göra egen ren el. I biljettpriset ingår ett nr av Kloka Hem vår ekologiska hus och inredningstidning. 

Boka i tid, det har varit mycket folk varje gång och antalet är begränsat.

Du kan köpa biljetter direkt från Varuhuset ETC här.

Solbutik och café

Nu har vi solbutiken öppen hela dagen. Här hittar du böcker, solcellsvaror, smarta klimatvänliga produkter, leksaker och dessutom fika.

Passa på att vila ut en stund på vår veranda eller vandra runt bland tomater och grönt i det lilla vinterträdgårds annexet med kaffekänsla.

 

 


Ja, det är vårt eget kaffe vi använder. Fairtrade och rostat av ETC själv. Supergott

ETC Växthus

Vi började för några år sen. Samlade in pengar från läsare och började odla tomater. Det sker i Stefan Sundströms anda och han själv fermenterar (syrar) de där tomaterna du inte hinner äta upp. ETC Tomat odlar tomater i våra klimatsmarta växthus. De är täckta av solceller och ska göra mer energi än de förbrukar.

Idag använder vi växthusen inte bara till tomater. ETC Solparks odlingsansvarige Mani Dadgaranfar experimenterar för fullt och bloggar om odlingarna i solparken på länken här.

 

 


ETC tomater är långsamt växande, icke vinstjagande men väldigt goda och hälsosamma tomater för nordiskt klimat.

Finns med chili och som barnvänlig ketchup utan sockertillsats!

Vi satsar på biokol

Nu eldar vi och gör biokol i ETC Solpark. Då lagrar man koldioxid i tusen år. Biokolet gödslas och läggs ner i odlingarna. Fantastisk kraft. Dessutom gör vi el av värmen när vi eldar. Med spännande nya lösningar. Ett klimatpositivt kretslopp. Kan vi så kan alla.

 

Seminarier i ETC Solpark

I ETC Solpark i Katrineholm drar ETC nu igång seminarieverksamhet. Under året är det bli fullt med författarträffar – och dessutom kurser om allt ifrån solenergi och ekologisk tomatodling till biodling och solgrillning.

Är du intresserad så kan du läsa mer om våra kurser här.

Välkommen förbi!

För öppettider och de senaste uppdateringarna följ oss på Facebook. Du hittar länken nedan.

På Varuhuset ETC kan du köpa biljetter till någon av våra Kullendagar då vi har guidade vandringar genom solparken med lunch i vårt solhus. Vi har även andra evenemang i parken som konserter, förläsningar och mycket mer.

Du hittar alltid den senaste informationen på vår Facebooksida som du hittar på facebook.com/etcsolpark.

Följa oss också på Instagram: @etcsolpark

Ni hittar oss på Energikullen 1, 641 96 Katrineholm. Du kan se på kartan nedan hur du tar dig till oss från Centralstationen i Katrineholm. Eftersom det kan vara problem att hitta adressen via gps eller viss sökmotorer så kan ni använda er av koordinaterna nedan eller den närliggande adressen.

Välkomna!


Koordinat: 59.007859, 16.202339
Närliggande adress: Gersnäs gård 164196 KATRINEHOLM

Kontakta oss

Gahangir Sarvari
VD för Elproduktion AB
gahangir.sarvari@etc.se